Κρατήστε σημειώσεις καθώς τηλεφωνείτε!
Ένα από τα ποιο ενοχλητικά πράγματα που έχει συμβεί στον καθένα μας, είναι να προσπαθούμε να βρούμε χαρτί και μολύβι για να σημειώσουμε κάποια πληροφορία που μας αναφέρει ο συνομιλητής μας στο τηλέφωνο. Συνήθως κάποιον αριθμό τηλεφώνου ή κάποια διεύθυνση ή όνομα κτλ.
Στην σημερινή εποχή η πλειοψηφία από εμάς έχουν στην κατοχή τους ένα smartphone, που ακόμη και τα ποιο φθηνά έχουν δυνατότητες που θα έκαναν υπολογιστές παλιότερων χρόνων να σκάσουν από την ζήλια τους, γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε το ίδιο το κινητό μας για να κρατήσουμε σημειώσεις;
Η προεπιλεγμένη συμπεριφορά του android
Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από εσάς το δοκιμάσατε ήδη. Το πρόβλημα είναι όπως διαπιστώσατε, ότι όταν είμαστε στο ενδιάμεσο μιας κλήσης, μπορούμε να καλέσουμε μόνο το αριθμητικό πληκτρολόγιο και να γράψουμε π.χ. κάποιο τηλέφωνο, αλλά μόλις τερματιστεί η κλήση, χάνεται ότι περιεχόμενο έχουμε πληκτρολογήσει.
Με αυτό τον τρόπο είναι αδύνατο να κρατήστε σημειώσεις καθώς τηλεφωνείτε, αφού και δεν έχουμε την δυνατότητα να πληκτρολογήσουμε γράμματα καθόλου, αλλά το κυριότερο ότι πληκτρολογήσουμε χάνετε μετά το πέρας της κλήσης.
Πως μπορείτε να κρατήστε σημειώσεις καθώς τηλεφωνείτε;
Προκειμένου να μπορέσετε να κρατήστε σημειώσεις καθώς τηλεφωνείτε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα από το playstore. Το πρόγραμμα παρουσιάζει διαφημίσεις, ενώ υπάρχει και η pro έκδοση του προγράμματος, που δεν έχει διαφημίσεις, αλλά θα χρειασθεί να ξοδέψετε γύρω στα 5€.
Για να εγκαταστήστε το πρόγραμμα ανοίξτε το playstore και στο πλαίσιο αναζήτησης εισάγετε το «call writer» ή χρησιμοποιήστε τον ποιο κάτω δεσμό, call writer αν δεν σας αρέσουν οι διαφημίσεις μπορείτε να εγκαταστήστε την pro έκδοση του προγράμματος call writer pro.
Η λειτουργία του προγράμματος
Η εγκατάσταση του προγράμματος δεν έχει κάτι άξιο αναφοράς, αφού γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται όλες οι εγκαταστάσεις προγραμμάτων από το playstore. Παρόλα αυτά είναι απαραίτητο να επανεκκινήσετε την συσκευή σας, πριν μπορέσετε να την χρησιμοποιήσετε. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε σε όσες συσκευές δοκιμάσαμε την εφαρμογή.
Μετά την επανεκκίνηση της συσκευής κάθε φορά που θα ξεκινάει μια κλήση, ανεξάρτητα αν είναι εισερχόμενη ή εξερχόμενη, θα εμφανίζετε το εικονίδιο της εφαρμογής, πατώντας το θα φορτώνει η εφαρμογή και θα μπορείτε να κρατήστε σημειώσεις. Μετά το τέλος της κλήσης θα αποθηκεύετε και θα κλείνει αυτόματα, ότι έχετε σημειώσει. Μπορούμε αν θέλουμε μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής να αλλάξουμε την συμπεριφορά της και να μην κλείνει αυτόματα με το τέλος της κλήσης, αλλά να παραμένει ανοιχτή μέχρι να την κλείσουμε εμείς. Χρήσιμη επιλογή γιατί υπάρχει η πιθανότητα να γράφουμε ακόμη κάποια πληροφορία ενώ έχει τερματίσει η κλήση.
Κρατήστε σημειώσεις καθώς τηλεφωνείτε με τον call writer
Για να κρατήστε σημειώσεις καθώς τηλεφωνείτε:
- Βάλτε την κλήση σε ανοικτή ακρόαση, αυτό είναι απαραίτητο για να ακούτε τον συνομιλητή σας, αν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο σύστημα hanfdfree και όχι απαίτηση της εφαρμογής.
- Πατήστε το εικονίδιο της εφαρμογής
- Όταν ανοίξει η εφαρμογή μπορείτε να κρατήστε σημειώσεις είτε σχεδιάζοντας είτε επιλέγοντας να κρατήστε σημειώσεις κειμένου που είναι και το ποιο φυσιολογικό, για τους περισσότερους από εμάς τουλάχιστον
- Ανάλογα με τις ρυθμίσεις της εφαρμογής όταν τελειώσει η κλήση ή όταν πατήσουμε το x οι σημειώσεις μας αποθηκεύονται με το όνομα της επαφής ή του αριθμού του τηλεφώνου αν δεν ήταν επαφή μας.
Εναλλαγή μεταξύ σημειώσεων σχεδίου και κειμένου
Όταν ανοίγει η εφαρμογή για να κρατήσουμε σημείωση από προεπιλογή ανοίγει σε λειτουργία σχεδίου. Για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι πολύ βολικό, αλλά μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε σε λειτουργία σημείωσης κειμένου αρκεί να πατήσουμε το αντίστοιχο εικονίδιο.
Αφού αλλάξουμε σε λειτουργία σημείωσης κειμένου για να εμφανίσουμε το πληκτρολόγιο αρκεί να κάνουμε κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της κενής περιοχής, ενώ οποιαδήποτε στιγμή μπορούμε να αλλάξουμε σε λειτουργία σχεδίου αν το επιθυμούμε.
Οι σημειώσεις μας
Τις σημειώσεις που έχουμε κρατήσει μπορούμε να τις δούμε αν ανοίξουμε την εφαρμογή. Όπως θα δούμε τις χωρίζει σε 2 κατηγορίες, σε σημειώσεις σχεδίου και σημειώσεις κειμένου. Ενώ το γεγονός ότι αποθηκεύει τις σημειώσεις με το όνομα της επαφής και του τηλεφώνου αναφέροντας ταυτόχρονα την ημερομηνία και την ώρα που έγινε η σημείωση είναι ένα πολύ βολικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής.
Η εφαρμογή χωρίζει τις σημειώσεις σε σχεδίου και κειμένου
Οι σημειώσεις παρουσιάζονται με έναν πολύ βολικό τρόπο αφού αναφέρουν τηλέφωνο ημερομηνία και ώρα
Κάνοντας κλικ σε κάποια σημείωση, ανοίγει η σημείωση αλλά δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές σε αυτή.
Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της εφαρμογής
Στα θετικά θα πρέπει να σημειώσουμε την ευκολία πρόσβασης της εφαρμογής στην διάρκεια ενός τηλεφωνήματος και την πολύ βολική μορφή αποθήκευσης των σημειώσεων αφού χρησιμοποιεί το όνομα της επαφής/αριθμό τηλεφώνου και την ημερομηνία και ώρα της σημείωσης. Θετικό επίσης είναι το γεγονός ότι μας επιτρέπει να στείλουμε μια σημείωση απευθείας από την εφαρμογή όπου επιθυμούμε.
Η εφαρμογή θα ήταν πολύ ποιο εύχρηστη αν άνοιγε απευθείας σε λειτουργία σημείωσης κειμένου, καλώντας αυτόματα το πληκτρολόγιο όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες εφαρμογές. Κάτι τέτοιο θα γλίτωνε χρόνο στον χρήστη και δεν θα τον μπέρδευε την πρώτη φορά που χρησιμοποιούσε την εφαρμογή. Το γεγονός ότι δεν το κάνει θα πρέπει σίγουρα να καταταχθεί στα αρνητικά της εφαρμογής αφού για τους περισσότερους χρήστες η λειτουργία σχεδίου που φέρνει ως προεπιλογή δεν είναι βολική.
Αρνητικό επίσης είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί κάποιος να επεξεργαστεί την σημείωση μετά την αποθήκευση της, ενώ θα θέλαμε και την δυνατότητα εξαγωγής όλων των σημειώσεων μας, καθώς και την δυνατότητα προστασίας των σημειώσεων με κωδικό πρόσβασης.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι είναι μια από τις ποιο χρήσιμες εφαρμογές που κυκλοφορούν και σε συνδυασμό με την δυνατότητα που έχουμε να ηχογραφήσουμε μια κλήση στο τηλέφωνο μας, δεν υπάρχει πλέον περίπτωση να μην έχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες που μας μεταφέρθηκαν μέσω τηλεφώνου.
Για τις κάποιες αδυναμίες που έχει η εφαρμογή; Ελπίζουμε να διορθωθούν σε μελλοντικές εκδόσεις.